Lyžovanie sa v dnešnej dobe čoraz viac stáva populárnejším športom. Možno sa aj vy chcete túto zimu naučiť lyžovať, poprípade sa zdokonaliť v lyžovaní. Treba sa len odhodlať a nabrať odvahy.

Lyžiarske oblečenie

Ďalšou súčasťou lyžiarskeho výstroja je lyžiarske oblečenie. Pri lyžiarskom oblečení je dôležité, aby ste sa v ňom dobre pohybovali a ktoré vás uchráni pred zimou a vetrom. Lyžiarske oblečenie by malo mať niekoľko vrstiev. Prvá vrstva je spodné tričko – nátelnik s tepelno-izolačnými vlastnosťami, ktoré odvádza vlhkosť a telo udržiava v suchu. Ďalšou vrstvou je fleesové oblečenie, okrem toho, že odvádza vlhkosť, dodáva telu hrejivosť. Vetrovka je vhodná vodeodolná a priedušná. Väčšina lyžiarskych vetroviek má zadný diel predlžený a sú vybavené protisnehovým pásom. Z takýchto materiálov sa vyrábajú overaly, lyžiarske nohavice.
Lyžiarske rukavice
Lyžiarske rukavice sú veľmi dôležité, chránia ruky pred nepriaznivými vplyvmi počasia. Mali byť maximálne o 5 mm dlhšie ako prsty. Vyrábajú sa z nepremokavých, thermo a izolačných materiálov.
TOPlist